De opname

 

Op de dag van de opname meldt u zich op het afgesproken uur in het UZA.  U vindt alle praktische gegevens over het UZA op de website.

 
Vergeet niet het nodige mee te brengen:
 
 • identiteitskaart en SIS-kaart
 • witte UZA-patiëntenkaart (plastic badge), indien u dit hebt
 • formulieren of pasje van hospitalisatieverzekering (voor het later invullen van deze formulieren wordt een administratieve kost aangerekend)
 • bloedgroepkaart
 • voorschot !! € 70 voor kinderen en € 140 voor volwassenen op een 4-persoonskamer (tot € 490 op een 1-persoonskamer)
 • voor buitenlandse patiënten: formulier E111/E112 of garantverklaring
 • wat lectuur, de thuismedicatie.
   
Voor een opname in “daghospitaal” moet u zich niet aanmelden in de inkomhal.  U gaat direct naar het operatiekwartier op de derde verdieping.  Indien een overnachting gepland was (soms voor amandelen), moet u zich wel inschrijven aan het onthaal in de inkomhal.  Men zoekt dan een kamer op de dienst “pediatrie” voor u.
 
Indien u op de dag van de ingreep binnenkomt, moet u “nuchter” zijn.  Dat betekent dat u niets gegeten of gedronken mag hebben vanaf middernacht.  Op de afdeling krijgt u een bed en wordt u voorbereid voor de ingreep. 
 
Bij kinderen mag er 1 volwassene mee naar de operatiekamer.  Die mag bij het kind blijven totdat het kind in slaap valt.  Op dat moment vraagt een verpleegkundige om mee naar buiten te gaan.  Het is belangrijk dat u dit dan ook doet, want vanaf dat ogenblik zijn alle zorgen en aandacht nodig voor de operatie.
 
Na de ingreep slaapt u uit op de Recovery, waar de medische parameters continu bewaakt worden.  Bij volledig ontwaken wordt u terug naar de afdeling gebracht.  U bent dan nog wel erg slaperig.
 
Soms kan er nog wat bloed uit de neus of de mond komen. 
 
Uw arts komt na de ingreep nog een kijkje nemen en in de loop van de namiddag mag u naar huis.  In uitzonderlijke gevallen is het om medische redenen niet mogelijk dezelfde dag naar huis te gaan.  In dat geval wordt een overnachting in het ziekenhuis geregeld.
 
U krijgt nog volgende medicatie mee (of voorschriften indien de medicatie niet voorhanden is):
 • dampmiddel
 • physiologisch spoelmiddel voor de neus
 • neuszalf

 

 

A§E - Otocube - Audiqueen - Accolado - FOX

De oorgroep is actief betrokken bij de R&D van Otoconsult. Het gaat om onderzoek en ontwikkeling van medische software en hardware. Zo werkt de oorgroep actief mee aan de wereldwijde kwaliteitsverbetering van de klinische otologie en audiologie.

Lees verder

Cochleaire Implantatie

De oorgroep is internationaal leidinggevend in cochleaire implantatie, cochleaire en andere oorimplantaten. Selectie, implantatie, afregeling van het 'cochleair implantaat', research en ontwikkeling. Maak gerust een afspraak voor al uw vragen.

Lees verder