Pre-operatief

Op de dag dat U op de raadpleging NKO bent, worden een aantal formaliteiten al geregeld.

 
  • afspreken operatie-datum
  • invullen papier “instemming met heelkundige ingreep”
  • meekrijgen van de “preoperatieve vragenlijst dagziekenhuis” om thuis in te vullen en zo spoedig mogelijk terug te bezorgen aan de oorgroep
 
 
De ingreep gebeurt altijd onder volledige narcose. 
 
Het is mogelijk een pre-operatief onderzoek te laten uitvoeren door de anesthesist.  In principe is dit niet nodig indien uw kind verder gezond is en nog nooit ernstige gezondheidsproblemen gehad heeft.  De anesthesist vindt dit nochtans wel wenselijk omdat hij/zij de narcose dan zo goed en veilig mogelijk kan voorbereiden.  Bij twijfel of zeker in geval uw arts u dit heeft aangeraden, gaat u toch best een keer op pre-operatief onderzoek.  Hiervoor kunt u elke werkdag terecht in het daghospitaal (3de verdieping) van het UZA.  U kunt hiervoor een afspraak maken op tel 03/821.54.07.
 
Het is belangrijk dat uw zoon/dochter niet zwaar ziek is als hij/zij in narcose moet.  Een beetje snotteren mag, maar koorts of zware hoest zijn uit den boze. 
Indien dit toch het geval is, laat u uw kind best even onderzoeken door de huisarts, die zonodig medicijnen kan voorschrijven.  Bij twijfel neemt u contact op met uw NKO-arts (tel 03/314.13.00). Soms is het verstandiger de ingreep een weekje uit te stellen.
 
Vergeet niet het nodige mee te brengen:
 
  • identiteitskaart en SIS-kaart
  • witte UZA-patiëntenkaart (plastic badge), indien u dit hebt
  • formulieren of pasje van hospitalisatieverzekering (voor het later invullen van deze formulieren wordt een administratieve kost aangerekend)
  • bloedgroepkaart
  • voorschot !! € 70 voor kinderen en € 140 voor volwassenen op een 4-persoonskamer (tot € 490 op een 1-persoonskamer)
  • voor buitenlandse patiënten: formulier E111/E112 of garantverklaring
  • wat speelgoed, de thuismedicatie en zo nodig voldoende flesvoeding.
 
BRENG GEEN WAARDEVOLLE BEZITTINGEN, JUWELEN OF GROTE SOMMEN GELD MEE !!!

 

A§E - Otocube - Audiqueen - Accolado - FOX

De oorgroep is actief betrokken bij de R&D van Otoconsult. Het gaat om onderzoek en ontwikkeling van medische software en hardware. Zo werkt de oorgroep actief mee aan de wereldwijde kwaliteitsverbetering van de klinische otologie en audiologie.

Lees verder

Cochleaire Implantatie

De oorgroep is internationaal leidinggevend in cochleaire implantatie, cochleaire en andere oorimplantaten. Selectie, implantatie, afregeling van het 'cochleair implantaat', research en ontwikkeling. Maak gerust een afspraak voor al uw vragen.

Lees verder